تاثیرات ورزش در آب در کمردردها

نوع اول از کمردرد هایی که معمولا 80-85 درصد کمردردها را شامل میشود، معمولا با فشار به دیسک­ها است و درگیری که برای عصب سیاتیک ایجاد می کند که اصطلاحا به آن کمردردهای سیاتیکی نیز گفته می شود.

معمولا فشار بر روی دیسک ها است که می تواند عصب سیاتیک را درگیر کند و درد را به پشت ران و پشت ساق هم بزند و معمولا حتی سرخوردگی مهره های کمری نیز می تواند این کمردردها را ایجاد کند.

نوع دوم کمردردها که معمولا حدود 10 درصد از کمردرد ها را شامل می شود، کمردرد التهابی است که معمولا این نوع کمردرد ها را بیماری های بدخیم ، تومور ها و عفونت ها ایجاد می کند به عبارتی بیماری های داخلی است که این کمردرد ها را ایجاد می کند.

نوع سوم ، کمردرد های عصبی است که همراه با اسپاسم و گرفتگی عضلات است. معمولا این کمردرد ها ناشی از فعالیت هایی است که فرد در طول روز در شغل خودش یا در منزل دارد. معمولا وضعیت های نادرست نشستن، طرز ناصحیح خوابیدن و ورزش نکردن و ضعف عضلات است که می تواند این نوع کمردرد ها را ایجاد کند.

معمولا کمردرد ها هم در مردان و هم در زنان پیش می آید. معمولا کمردرد هایی که در مردان اتفاق می افتد خیلی جدی تر است و دیسک ها را درگیر می کند اما کمردرد هایی که در زنان است شیوه دیگری دارد و معمولا ضعف عضلاتی که در ناحیه کور یا میانی دارند و اتفاقاتی مانند زایمان و وضعیت های نادرستی که می توانند در منزل داشته باشند یا هورمون های زنانه می تواند باعث این کمردردها می­شود.

معمولا در شغل های مختلف کمردرد هایی را داریم که با منشاء عصبی و با اسپاسم و گرفتگی عضلات هستند، مثلا افرادی که شغل رانندگی دارند و در مدت زمان طولانی درحال رانندگی هستند وقتی نتوانند حالت خود را تغییر دهند و حرکات کششی و ورزش های مناسب را انجام دهند با ضعف عضلات همراه می شوند که می تواند کمردرد ها را ایجاد کند.

درمان های غیر جراحی که توسط پزشک متخصص تشخیص داده می شود از فیزیوتراپی و درمان های دستی برای این افراد استفاده می کنیم و به بیمار آموزش می دهیم که طرز صحیح نشستن و خوابیدن و حرکات ورزشی مناسب که می تواند حتی در شغلش انجام دهد. این آموزش ها به بیمار داده می شود که بتوانیم در درمان های غیرجراحی کاهش کمردرد را داشته باشیم.

یکی از ورزش هایی که در این قسمت می توانیم به آن اشاره کنیم و در افرادی که کمردرد دارند بسیار موثر است، ورزش در آب است.

در مراحل ابتدایی که بیمار با التهاب زیاد همراه است به او پیشنهاد می کنیم 30-35 دقیقه در عرض استخر راه برود و پیاده روی با سرعت بسیار کم و ملایم داشته باشد. اگر در طول 30 دقیقه بیمار نیاز به استراحت داشته باشد به او می گوییم از استخر خارج شود و حرکات کششی و تنفس عمیق را انجام دهد و دوباره به پیاده روی ادامه دهد.

می توانیم از واکر آبی استفاده کنیم که بیمار دستش را به دوطرف می گیرد و ستون فقرات او در وضعیت ثابت و منظمی قرار گرفته و بیمار شروع می کند به پیاده روی و ثبات در ستون فقرات را دارد.

فرد می تواند به جای استفاده از واکر آبی در مسیر پیاده روی که دومیله در دوطرف است شروع کند به راه رفتن که از دوطرف حمایت می شود.

درجلسات بعدی معمولا بعد از 5 جلسه ما به بیمار توصیه می کنیم که می تواند از روش های مختلفی در راه رفتن استفاده کند. (زانوبلندراه رفتن روبه جلو و روبه عقب، روی پنجه و پاشنه راه رفتن، به پهلو راه رفتن)

با این کار می تواند عضلات مختلف را در اندام تحتانی تقویت کند. بیمار بعد از 10-15 جلسه که فقط پیاده روی داشت حالا می توانیم یک برنامه سخت تر و تخصصی تری به بیمار بدهیم به این صورت که ابتدا با واکر آبی به مدت 10 دقیقه در عرض استخر راه برود بعد با رکاب زدن روی دوچرخه ثابت با تنه ی صاف به مدت 10 دقیقه این روند را ادامه می دهد که این امر عضلات دیگری را در اندام تحتانی تقویت می کند، بعد 10 دقیقه حرکات اندام تحتانی با پارالل آبی به صورتی که اندام فوقانی ثابت است را انجام می­دهیم.

در انتها 5 دقیقه بیمار را با ست شناوری به روی آب معلق نگه می­داریم. در این هنگام از بیمار می خواهیم که تقویت عضلات زیر شکم را انجام دهد که بتواند عضلات میانی و کف لگن را تقویت کند. در آخر با حرکات کششی و تنفس عمیق جلسه­ ی ورزشی اختصاصی را به اتمام می رسانیم.

خانم دکتر بابا حبیب

متخصص فیزیوتراپی و فیزولوژیست ورزش

جهت مشاهده تجهیزات هیدروجیم و هیدرومِد (ورزش در آب و آبدرمانی تخصصی) اینجا کلیک کنید.

5.00/5
64,460,000
ریال
3.00/5
312,300,000
ریال
5.00/5
284,400,000
ریال
4.00/5
297,200,000
ریال

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود | ثبت نام
شماره موبایل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد